Alles wat je moet weten over DND

12 juni '24

De nieuwe fase van De Nieuwe Defensie komt eraan! Blok 3B is volop in voorbereiding. Dit blok gaat gefaseerd in verkoop, waarbij fase 1 bestaat uit 20 appartementen (2- en 3-kamerappartementen). De verkoop start binnenkort al! Wil jij voor die tijd meer weten over het nieuwbouwproject De Nieuwe Defensie? Wij praten je bij!

image alt

De Nieuwe Defensie: groen wonen aan het Merwedekanaal

Aan het Merwedekanaal in Utrecht ontstaat de nieuwe stadswijk: De Nieuwe Defensie. Hier vind je een perfecte balans tussen rust en reuring. Een plek om helemaal tot rust te komen, in de moderne woningen, de binnentuinen en het groene park, maar ook het leven te vieren en op stadse avonturen te gaan.

Hoe groener, hoe beter

Een van de ambities is het creëren van een gezonde en groene stadswijk. Een wijk waarbij je wordt uitgenodigd om buiten te zijn, met binnentuinen en een nieuw park om de hoek. In de wijk van De Nieuwe Defensie komen groene speelplekken en voor een maximale groene uitstraling vind je overal bomen en planten: van de balkons en galerijen, tot de binnentuinen en parken. 

Meer lezen

Interview met de landschapsarchitect

De ruimte om de nieuwe woningen van De Nieuwe Defensie wordt ingericht door OKRA Landschapsarchitecten. Ben jij benieuwd naar het landschap van DND? Lees dan de Q&A met Nefeli Kalantzi, die verantwoordelijk is voor het ontwerp: 'Ik zou me hier zeker met mijn gezin op mijn plaats voelen'.

Lees interview

Tuinieren op grote hoogte

Heb jij groene vingers? Dan zit je in DND op de juiste plek! De Skywalk, een daktuin op hoogte, ligt op een deel van het dak van De Nieuwe Defensie Blok 3. Als bewoner mag jij hier straks gebruik van maken. De Skywalk draagt bij aan vergroening, verduurzaming en werkt tegen hittestress. Maar het is ook dé plek om je buren te ontmoeten.

Meer lezen

Hoe zit het straks met parkeren?

De Nieuwe Defensie is autoluwe: bijna alle straten zijn autovrij en alleen toegankelijk voor fietsers en wandelaars. De auto's staan niet in het zicht, dus geen blik maar groen op straat. En toch kan jij je auto dicht bij huis parkeren. Dat kan dankzij de afgesloten, ondergrondse parkeergarage.

Meer lezen
image alt

Zie jij jezelf hier al wonen?

Op dit moment is fase 3A in verkoop en kun je direct een optie aanvragen op jouw favoriete beschikbare bouwnummer. Fase 1 en 2 van blok 3B zijn momenteel in voorbereiding. Wil je daarvan op de hoogte blijven? Meld je dan alvast aan voor de projectfase van jouw voorkeur bij het woningaanbod en laat je NAW-gegevens achter. Hoe sneller je je aanmeldt voor de nieuwsbrief specifiek voor een bepaalde fase, hoe meer kans je maakt op een woning. Als je je gegevens hebt achter gelaten, houden wij je op de hoogte over de ontwikkelingen en de start van de verkoop.

Bekijk woningaanbod
Meer nieuws lezen? Nieuwsoverzicht
Ook wonen in DND? Bekijk de appartementen