Autoluwe wijk en toch dichtbij parkeren

16 augustus '21

De Nieuwe Defensie is autoluwe: bijna alle straten zijn autovrij en alleen toegankelijk voor fietsers en wandelaars. De auto's staan niet in het zicht, dus geen blik maar groen op straat. En toch kan jij je auto dichtbij huis parkeren. Dat kan dankzij de afgesloten, ondergrondse parkeergarage. De meeste woningen in de huidige fase hebben daar een eigen, vaste parkeerplaats.

image alt

Ruimte om te wonen, leven en te spelen

In De Nieuwe Defensie is slechts één autostraat. Daardoor is de rest van de openbare ruimte alleen toegankelijk met de fiets of te voet. Zo ontstaat er een omgeving die veilig is voor kinderen om te spelen, om de buren te ontmoeten of om te genieten van de groene binnenstraten en het park. Je woont hier dus in alle rust, maar kunt ook makkelijk de reuring opzoeken als je daar behoefte aan hebt. 

Wil je op pad? 

Bekijk de voorzieningen

Eigen parkeerplek

De meeste woningen in De Nieuwe Defensie hebben een eigen parkeerplek in de ondergrondse parkeergarage. Sommige woningen hebben er zelfs standaard 2 en bij een aantal woningen is het mogelijk om optioneel een 2e parkeerplek te kopen. Een overzicht van de woningen en hun parkeerplek vind je op de prijslijst. In De Nieuwe Defensie blok 1 en 2 zijn er 195 parkeerplaatsen.

Vanaf de Overste Den Oudenlaan bereik je via de nieuw aan te leggen weg Laan van Verzetstrijders de parkeergarage aan de zuidkant van blok 2. Met je eigen handzender open je het hek en via de hellingbaan, die is voorzien van elektrische rijspoorverwarming, bereik je veilig de garage. In de parkeergarage worden voorzieningen getroffen, zodat kopers als meerwerk een laadpaal kunnen plaatsen voor hun elektrische auto.

image alt

Fietsenstalling en bergingen

Naast parkeerplekken voor de auto's zijn er in de garage ook voldoende plekken voor de fiets. De fietsenstalling biedt plek voor zo'n 284 fietsen, waar je je fiets met een gerust hart stalt als je hem even niet nodig hebt. Elke woning heeft daarnaast zijn eigen berging in de garage. Via de speciale fietsenentree tussen blok 2.04 en 2.05 bereik je de parkeergarage. Wist je dat je met de fiets binnen 10 minuten de trein kan pakken vanaf Utrecht Centraal of naar de Oudegracht fietst voor een bakje koffie?

Naar bereikbaarheid
Meer lezen over DND? Naar het nieuws
Wil jij hier ook wonen? Bekijk de beschikbaarheid