Villa Jongerius

De eerste "buren" van De Nieuwe Defensie zijn al bekend. Dit is namelijk het monumentale pand Villa Jongerius en het gastvrije familiebedrijf dat de organisatie doet van bijeenkomsten en evenementen. Het kenmerkende pand staat aan de Kanaalweg 64 en is daarmee de buurman/-vrouw van De Nieuwe Defensie.

Historie Jongerius

De bijzondere villa is het oude woonhuis van Jan Jongerius, een Utrechtse ondernemer uit de 20e eeuw die vooral bekend staat om zijn succesvolle Texaco-tankstations en Forddealers. Daarmee verdiende hij ook zijn bijnaam: Jan Ford. Na zijn dood kwam de villa in het bezit van Defensie. Tegenwoordig is het pand weer in het bezit van de familie Jongerius en nu in gebruik als vergader- en evenementenlocatie. De villa is een blijvende architectonische herinnering aan deze bekende Utrechter. In 2017 is het pand gerestaureerd en heeft de villa haar kenmerkende torentjes teruggekregen.

Make-over

Waar De Nieuwe Defensie een make-over krijgt van voormalig Defensieterrein naar een levendige stadswijk, heeft buurman Villa Jongerius ook een omslag doorgemaakt van voormalig Forddealer tot gastvrije congres- en vergaderlocatie. In onderstaande video krijg je een indruk van de restauratie van onze buren.

Meer weten over de stad? Meer over Utrecht
Wat is er nog meer in de buurt? Naar voorzieningen