Planning De Nieuwe Defensie

In De Nieuwe Defensie komen in totaal tussen de 800 en 950 nieuwbouwwoningen, van appartementen tot eengezinswoningen met tuin en zowel koop als huur. Die bouwen we niet allemaal tegelijk, maar in 6 fasen. De koopwoningen van blok 1A zijn inmiddels verkocht. De laatste woningen van blok 1B en 2 zijn nu nog in verkoop. Recent is de verkoop gestart van zowel blok 3A met 98 woningen als blok 3B met 63 appartementen.

image alt

Voorlopige planning blok 3B

De 63 appartementen in De Nieuwe Defensie blok 3B zijn nu in verkoop. Dit zijn de appartementen aan de kant van het stadspark en het Merwedekanaal. Veel woningen hebben zicht op de binnenstad van Utrecht. 

De verkoop is gestart in november 2022. De actuele beschikbaarheid vind je op de pagina woningen. Er zijn nog woningen beschikbaar!

Naar verwachting start de bouw van deze fase in het 2e kwartaal van 2023. De bouwtijd is circa 3 jaar.

Wil jij hier ook wonen? 

Naar de woningen
image alt

Voorlopige planning blok 3A

Na de succesvolle verkoop van de blokken 1 en 2 is in juli 2022 De Nieuwe Defensie blok 3A in verkoop gegaan. Inmiddels zijn er al zo'n 20 woningen verkocht. De actuele beschikbaarheid van de woningen en appartementen vind je op de pagina woningen.

Naar verwachting start de bouw in het 2e kwartaal van 2023. Dit is afhankelijk van het vervullen van de opschortende voorwaarden. Na de start van de bouw duurt het circa 3 jaar voordat de woningen worden opgeleverd.

Naar de woningen
image alt

Voorlopige planning blok 1B

Nadat blok 1A is uitverkocht en in blok 2 de meeste woningen zijn verkocht, zijn de pijlen gericht op blok 1B. De woningen en appartementen zijn nu in verkoop. Op de pagina woningen zie je de actuele beschikbaarheid en daar kan je een optie aanvragen voor de beschikbare woningen of je aanmelden voor de reservelijst indien een woning onder optie is. Naar verwachting start de oplevering in het 2e kwartaal van 2024.

Naar de woningen
image alt

Planning blok 1A

  • In verkoop: vanaf 29 juni 2020
  • Gunning: 9 december 2020
  • Start bouw: februari 2021
  • Oplevering: 2022

Naar de woningen
image alt

Voorlopige planning blok 2

  • In verkoop: vanaf 29 juni 2020
  • Gunning: 9 december 2020
  • Start bouw: maart 2021
  • Verwachte oplevering woningen: vanaf eind 2023

Naar de woningen
image alt

Huren in De Nieuwe Defensie

Ja, dat lees je goed. Naast kopen kun je straks ook huren in De Nieuwe Defensie! De verhuur zal door Mitros verzorgd worden. Als er meer bekend is, delen we dat natuurlijk op deze website.

Iets vragen? Neem contact op
Hoe wil je wonen? Woningen De Nieuwe Defensie