Bereikbaarheid De Nieuwe Defensie

Ligging van het nieuwbouwplan

De Nieuwe Defensie ligt tussen de Overste den Oudenlaan en de Doctor M. A. Tellegenlaan in. Binnen 10 minuten loop je van De Nieuwe Defensie naar Utrecht Centraal. Liever met het openbaar vervoer? Dan doe je er 5 minuutjes over. Via de zuidkant van de stad heb je met de auto een goede aansluiting op de Utrechtse ring.

image alt

Met de fiets

Als stad groeit Utrecht hard, en daarmee ook het aantal fietsers dat zich elke dag door de stad verplaatst. Daarom heeft de gemeente afgelopen jaren veel gedaan om het fietsverkeer goed te regelen, zoals fietsstraten, nieuwe fietspaden en gloednieuwe , gratis fietsenstallingen in het centrum. Vooral het gebied rondom Utrecht Centraal is goed onder handen genomen, waardoor je vanuit De Nieuwe Defensie al binnen 10 minuten aan de Oudegracht staat voor je kopje koffie, of op de markt op het Vredenburg je boodschappen doet. En daar stopt het niet. Bij De Nieuwe Defensie woon je aan het zogenaamde Rondje Kanaleneiland, een sportief-recreatieve route langs het water. Met een afgescheiden fietspad kun je zo de brug over naar Nieuwegein of IJsselstein.

image alt

Openbaar vervoer

Utrecht is een van de belangrijkste ov-aders in het land. Daarmee kun je letterlijk alle kanten op, ongeacht waar je werkt of heen reist. Het Centraal Station is de afgelopen jaren omgetoverd tot een OV-terminal, waar je makkelijk op de trein, sneltram of bus stapt. Of overstapt, want op een paar minuten lopen van De Nieuwe Defensie stap je op de sneltram of één van de vele buslijnen aan de Weg der Verenigde Naties en de Koningin Wilhelminalaan.

image alt

Met de auto

Via de Overste den Oudenlaan sluit je met de auto zo aan op de uitvalsweg Weg der Verenigde Naties en daarmee op de A2. Via de Europalaan draai je binnen een paar minuten de A12 op. De A28 bereik je via de A12 aan de zuidkant van Utrecht, of via de Waterlinieweg waarbij je een stukje door de stad rijdt. De Utrechtse ring is nooit ver weg.

image alt

Autoluw wonen

Dit nieuwe stadskwartier aan het Merwedekanaal is autoluw. Er zijn ondergrondse garages gepland voor de bewoners van De Nieuwe Defensie, zelfs met elektrische laadvoorziening. Binnen Utrecht is er gelukkig weinig reden om de auto te pakken, je fietst zo overal naartoe. Regent het? Dan pak je net zo makkelijk de bus of tram.

image alt

Vitale voetgangers

Een gezonde levensstijl speelt een steeds grotere rol in het dagelijkse leven van veel mensen. Dan hebben we het niet alleen over naar de sportschool gaan of een potje tennissen, maar over jouw hele dagindeling. Dat je woont in de stad hoeft daarvoor geen belemmering te zijn. Sterker nog, in Utrecht is het nog gewoon mogelijk om alles te voet te doen. Zo wandel je op Utrecht Centraal de snelste route via de Moreelsebrug als je van de ene naar de andere kant wilt zijn. En dichter bij huis, steek je vanaf De Nieuwe Defensie met de Nelson Mandelabrug het Merwedekanaal over. Zo ben je binnen enkele minuten in de binnenstad. Een avondje theater, naar de bioscoop of gewoon een kleine boodschap. Het kan allemaal te voet vanuit De Nieuwe Defensie.

Iets vragen? Neem contact op
Welke woning kies je? Aanbod De Nieuwe Defensie