Visie nieuwe woonwijk De Nieuwe Defensie

Open voor de droom van de Domstad

De Nieuwe Defensie wordt een nieuwe woonwijk in Utrecht, gelegen op brugloopafstand van de historische binnenstad. Hier zullen tussen de 800 en 950 woningen te koop en te huur te zijn, variërend van appartementen en eengezinswoningen, tot penthouses en woon-werkwoningen. In het gebied is er veel aandacht voor groen en is er ruimte om naar hartenlust te recreëren.
De Nieuwe Defensie betekent stads wonen, in het midden van groen en groei.

image alt

Ruimte voor iedereen

De eeuwenoude stad Utrecht is het kloppende hart van Nederland, en verbindt historie met de toekomst. Hier gebeurt het: naar het theater gaan, een dagje winkelen, netwerken, een congres bezoeken, struinen langs de streekmarkt, of zwoele zomeravonden borrelen met vrienden aan een van de eeuwenoude grachten. De Nieuwe Defensie is het antwoord op het verlangen naar een groen rustpunt te midden van al deze reuring, terwijl de bruisende stad binnen handbereik blijft. Een nieuwe woonwijk vol gezonde groei met ruimte voor iedereen, van jong tot oud, om te wonen, leren, ontspannen, elkaar te ontmoeten, spelen, recreëren, ondernemen en op stadse avonturen te gaan. Zo zullen er in het gebied van de Merwedekanaalzone horecagelegenheden, bedrijven, parken, buurthuizen, winkels en woningen te vinden zijn. Ook komen er twee basisscholen met kinderopvang en een middelbare school bij. De Nieuwe Defensie richt zich op de toekomst met elkaar, geankerd in natuur en historie.

image alt

De natuur als hoofdrolspeler

Eenmaal de brug over vanaf de historische binnenstad, is het Merwedekanaal een rustgevende blauwe loper die het gebied van De Nieuwe Defensie introduceert. Hier ervaar je de ademruimte en een gevoel van vrijheid. Dit wordt onder andere gerealiseerd door de aanleg van brede wandel- en fietspaden, parken, vele verschillende boom- en plantsoorten, bankjes en weelderige binnentuinen. Het landschap is groen en klimaat-adaptief, en de gebouwen worden energieneutraal. De natuur kan zo op verschillende manieren, verschillende doeleinden en doelgroepen dienen. Ondanks de vele uitvalswegen die er zijn in de omgeving van De Nieuwe Defensie, blijft de rust in het gebied bewaard door het autoluwe karakter en de ondergrondse parkeerplaatsen met laadpalen.

image alt

Nieuwbouw: duurzaam én heerlijk wonen

Nieuwbouw biedt veel voordelen ten opzichte van bestaande bouw. In het geval van De Nieuwe Defensie uit zich dit voornamelijk in grandioos woongenot en een sterke focus op duurzaamheid in zijn algemeenheid. Zo heeft elke woning een prettige indeling van de ruimte, veel privacy, goede (geluids)isolatie, is er veel rust in het gebied en zijn er veel groene en moderne voorzieningen die een gemeenschapsgevoel creëren en stimuleren. Daarnaast zijn alle nieuwbouwwoningen volledig toekomstgericht ontworpen: ze zijn onder andere gasvrij, voorzien van groene daken en zonnepanelen, gebouwd met materialen van hoogwaardige kwaliteit en verrijkt met zeer energiezuinige oplossingen. Wonen in een nieuwbouwwoning is zodoende een genot voor nu én later.

Meer weten? Naar duurzaamheid
Welke woning kies jij? Bekijk het aanbod