Voorzieningen in Utrecht

De Nieuwe Defensie: goed voorzien

Wel de lusten maar niet de lasten van de grote stad. De Nieuwe Defensie ligt net buiten de historische binnenstad van Utrecht. Voor een dagje winkelen hoef je dus nooit ver weg. En voor je dagelijkse benodigdheden hoef je de wijk zelfs helemaal niet uit.

image alt

Culinair en cultureel genieten

In de oude binnenstad vind je vele restaurants en cafés, maar in je eigen wijk valt er ook genoeg te genieten op culinair gebied. Overal om je heen kom je leuke plekjes tegen waar je lekker kunt eten of kunt aanschuiven voor een drankje. Heb je zin in een avondje vol vermaak? Praktisch om de hoek vind je het Holland Casino, bioscoop Kinepolis op het Jaarbeursplein en het Beatrix Theater.

image alt

Van leuke boetiekjes tot overdekt shoppen

Utrecht is een van de leukste winkelsteden van Nederland. De bruisende binnenstad, met leuke boetiekjes en bekende winkelketens, ligt om de hoek en ook in het bekende overdekte winkelcentrum Hoog Catherijne kun je goed shoppen. Nog dichterbij, op slechts 1 kilometer afstand van De Nieuwe Defensie, ligt het overdekte winkelcentrum Nova. Hier kun je prima terecht voor je dagelijkse boodschappen. Je vindt hier onder andere supermarkten (zoals Jumbo, AH en Aldi), drogisterijen (o.a. Kruidvat en Etos), huishoudelijke winkels (o.a. Hema en Blokker) en verschillende speciaalzaken. En natuurlijk kun je tussendoor altijd wel ergens een kop koffie, broodje of frietje nuttigen.

image alt

Lekker duurzaam en dús gezond!

Jij wil zo duurzaam mogelijk wonen. Je huis is dat natuurlijk al, maar de omgeving ook. Oogst je eigen groenten uit de moestuinen in de wijk en haal je pakketje op bij het buurt-afhaalpunt. Alle voorzieningen zijn zoveel mogelijk van gerecycled materiaal gemaakt en verkrijgen de elektriciteit die ze nodig hebben voor een groot deel uit zonnepanelen. Ook worden er groene daken aangelegd op de gebouwen in De Nieuwe Defensie, voor isolatie én het terugdringen van CO2. Lekker duurzaam!

image alt

Sporten en ontspannen langs het Merwedekanaal

Sinds jaar en dag is de route langs het Merwedekanaal populair onder hardlopers en fietsers. Blijf je liever wat dichterbij? Het nieuwe stadspark is dé plek voor sport en ontspanning. Ook voor de binnensporters zijn er genoeg mogelijkheden in de wijk. Is fitness niet zo jouw ding en ga je liever boulderen, vechtsporten, skaten of naar yoga? Je vindt het allemaal op maximaal tien minuten fietsen. Hou je het liever wat rustiger? Dan sla je lekker je handdoekje uit op één van de vele mooie plekjes langs het Merwedekanaal. Genieten maar!

image alt

Elke dag weer goed opgeladen

Rijd je elektrisch? Dan is het goed om te weten dat er in de parkeergarages onder De Nieuwe Defensie genoeg laadpalen zijn. Je kunt 's ochtends dus altijd goed opgeladen op weg. Ook je deelauto en/of fiets kun je veilig stallen in de parkeergarages.

image alt

Spelen, leren en studeren

Voor de allerjongste gezinsleden heb je keuze uit verschillende kinderdagverblijven in de omgeving. Je oudere kids kunnen naar één van de vele basis- of middelbare scholen die de stad te bieden heeft. In park Transwijk vind je stadsboerderij de Eilandstede en de Verkeerstuin, waar jong (en oud) terecht kunnen voor een middagje leerzaam vermaak.

De Nieuwe Defensie Visie
Benieuwd naar de woningen? Bekijk het aanbod