Voorzieningen in Utrecht

De Nieuwe Defensie: goed voorzien

Wel de lusten maar niet de lasten van de grote stad. De Nieuwe Defensie ligt net buiten de oude binnenstad van Utrecht, een dagje winkelen is dus altijd dichtbij. Maar voor je dagelijkse benodigdheden hoef je je wijk zelfs helemaal niet uit.

image alt

Goed opgeladen

In de parkeergarages onder De Nieuwe Defensie zitten genoeg oplaadpalen, zodat je ’s ochtends goed opgeladen op weg kunt. Ook je deelauto en/of fiets kun je daar veilig stallen.

image alt

Lekker duurzaam

Jij wil zo duurzaam mogelijk wonen. Je huis is dat natuurlijk al, maar de omgeving ook. Oogst je eigen groenten uit de moestuinen in de wijk en haal je pakketje op bij het buurt-afhaalpunt. Alle voorzieningen zijn zoveel mogelijk van gerecycled materiaal gemaakt en verkrijgen de elektriciteit die ze nodig hebben voor een groot deel uit zonnepanelen. Ook worden er groene daken aangelegd op de gebouwen in De Nieuwe Defensie, voor isolatie én het terugdringen van CO2. Lekker duurzaam!

image alt

Leren en studeren

De allerjongste gezinsleden hebben keuze uit meerdere kinderdagverblijven. Je oudere kids gaan naar één van de vele basis- of middelbare scholen die de stad te bieden heeft. In park Transwijk vind je stadsboerderij de Eilandstede en de Verkeerstuin, waar jong (en oud) terecht kunnen voor een middagje leerzaam vermaak.

image alt

Sporten en ontspannen langs het Merwedekanaal

Sinds jaar en dag is de route langs het Merwedekanaal populair onder hardlopers en fietsers. Blijf je liever wat dichterbij? Het nieuwe stadspark is dé plek voor sport en ontspanning. Ook voor de binnensporters zijn er genoeg mogelijkheden in de wijk. Is fitness niet zo jouw ding en ga je liever boulderen, vechtsporten, skaten of naar yoga? Je vindt het allemaal op maximaal tien minuten fietsen. Hou je het liever wat rustiger? Dan sla je lekker je handdoekje uit op één van de vele mooie plekjes langs het Merwedekanaal. Genieten maar!

image alt

Culinair en cultureel genieten

De binnenstad zit vol met restaurants en cafés, maar in je eigen wijk valt er ook genoeg te genieten op culinair gebied. Overal om je heen kom je de leukste plekjes tegen waar je lekker kunt eten of gewoon kunt aanschuiven voor een drankje. Meer zin in een avond vol vermaak? Holland Casino, bioscoop Kinepolis op het Jaarbeursplein en het Beatrix Theater zitten praktisch om de hoek.

De Nieuwe Defensie Visie
Benieuwd naar de woningen? Bekijk het aanbod