Utrecht, jouw stad

Wonen in Utrecht

De historische binnenstad, het nieuwe stadskantoor en de iconische Domtoren zijn het achtergrondtoneel van jouw nieuwe stadskwartier. Haal je verse boodschappen op de markt op het Vredenburg en schuif ’s middags gezellig aan op een terrasje langs de Oudegracht. In Utrecht voelt iedereen zich thuis.

image alt

Villa Jongerius

Naast De Nieuwe Defensie staat Villa Jongerius. De bijzondere villa is het oude woonhuis van Jan Jongerius, een Utrechtse ondernemer uit de 20e eeuw die vooral bekend staat om zijn succesvolle Texaco-tankstations en Forddealers. Daarmee verdiende hij ook zijn bijnaam: Jan Ford. Na zijn dood kwam de villa in het bezit van Defensie. Tegenwoordig is het pand weer in het bezit van de familie Jongerius en nu in gebruik als vergaderlocatie. De villa is een blijvende architectonische herinnering aan deze bekende Utrechter. In 2017 is het pand gerestaureerd en heeft de villa haar kenmerkende torentjes teruggekregen.

Meer over Villa Jongerius
image alt

Een nieuw stadskwartier aan het Merwedekanaal

Voorheen was dit gebied langs het Merwedekanaal een bedrijventerrein van Defensie, maar in de komende jaren wordt het gebied omgetoverd tot een duurzaam, groen, gezellig stadskwartier met nieuwbouw appartementen en gezinswoningen.

image alt

Van rust naar stedelijk

De Nieuwe Defensie is autoluw en een oase van rust midden in Utrecht. Zin om er op uit te gaan? Binnen tien minuten sta je in het hart van de oude binnenstad.

Wat gebeurt er de komende tijd? Bekijk de planning
Welke woning kies je? Woningaanbod De Nieuwe Defensie