Groenten en fruit kweken in de Skywalk met prachtig uitzicht op DND

23 februari '23

Stel je eens voor…op een warme nazomer dag pluk jij je zelfgekweekte appels en peren. Je aardbeiplant geef je nog even wat extra water en met je handen in je zij pauzeer je even. Dit had je je een jaar geleden niet kunnen voorstellen. Omringd door groen en toch op loopafstand van de gezellige binnenstad van Utrecht. Een droom die uitkomt! Al turend naar beneden geniet je vanaf de daktuin van het fantastische uitzicht over de Utrechtse skyline. Wat een leven, niet?

Tuinieren op grote hoogte

Had jij ooit gedacht dat je zo groen zou wonen? En ‘s avonds zou eten van je zelfgekweekte groenten en fruit? De Skywalk, een daktuin op hoogte, ligt op een deel van het dak van De Nieuwe Defensie Blok 3. Tijdens het tuinieren heb je niet alleen een prachtig uitzicht over de oude stad Utrecht, maar ook over het kabbelende water van het Merwedekanaal, het groene park en de gezellige binnentuinen. Tuinieren als een echte VIP dus! Én het beste van twee werelden… Dat klinkt toch als muziek in de oren?

image alt

Een plek voor ontmoetingen

De Skywalk draagt natuurlijk onder andere bij aan vergroening, verduurzaming en werkt tegen hittestress. Maar ook niet geheel onbelangrijk: het is ook dé plek om te ontspannen en ontmoeten. Je kunt er nieuwe mensen leren kennen of even bijpraten met je buren. Gezellig tijdens het tuinieren in de moestuintjes, maar er komt ook een lounge, én een toegangshub. Niets leukers dan in een ontspannen setting uitleggen welke groenten het goed doen dit seizoen aan andere bewoners, tijdens het zaaien. En hoe fijn is het om straks uit eigen moestuin of kas te eten, terwijl je midden in de stad woont! Naast het verbouwen van groenten en fruit kun je ook zelf jam maken, is er educatie van kinderen mogelijk en eventueel een jaarlijks oogstfeest!

Beheer en onderhoud moestuintjes

Het semi-openbare gedeelte van de Skywalk valt onder de VvE van Blok 3, maar de beheervereniging Skywalk Moestuin De Nieuwe Defensie zorgt voor het onderhoud van de moestuinen en de kas. Ideaal toch? Bij de koop van je woning in DND blok 3 word je automatisch lid van de vereniging. Heb je groene vingers en ambities om de moestuin te runnen? Dan kun je je opgeven voor de Tuingroep binnen de vereniging. Je kunt je hier t.z.t. voor aanmelden. Wie wordt daar nou niet enthousiast van?

Blok 3A en 3B nu in verkoop!

Zie jij jezelf al wonen in deze groene omgeving op loopafstand van Utrecht? Elke avond na werk en in het weekend even ontspannen in je eigen moestuintje op het dak. Klinkt heerlijk toch? De fases 3A en 3B zijn inmiddels in verkoop gegaan én de online inschrijving is geopend! De actuele beschikbaarheid van de woningen staat op de pagina woningen. Heb je jouw droomwoning gevonden? Dan kan je direct een optie aanvragen. Of plaats jezelf op de reservelijst

Vragen? Neem contact met ons op
Beschikbaarheid checken? Bekijk het woningaanbod