De gezonde stad: speelplekken voor iedereen

24 maart '21

Eindeloos buitenspelen, de natuur ontdekken, op avontuur gaan en vriendjes maken: in het groene woongebied langs het Merwedekanaal kunnen kinderen helemaal kind zijn. Door de vele binnentuinen en het park is buiten zijn elke dag een feest, óók voor ouders. Het spelen en ontdekken beperkt zich niet tot de allerkleinsten: in de directe omgeving van De Nieuwe Defensie is voor elke leeftijd wel een leuke speelplaats of sportmogelijkheid te vinden.

De speelse stad

De voorlopige inrichting van het gebied van De Nieuwe Defensie is gebaseerd op de principes van de gezonde stad, waar speelsheid er één van is. Want spelen is essentieel voor de ontwikkeling en het geluk van elk kind. In de ‘speelse stad’ is alle ruimte voor kinderen om naar hartenlust te spelen en de natuur ontdekken. De wijken in het gebied worden dan ook grotendeels autovrij en ingericht met een stadspark, binnentuinen én veel ruimte aan groene speelplekken en speelvelden.

image alt

Van jong tot oud

Kinderen kunnen overal spelen in deze groene wijk en nieuwe vriendjes zijn dus zo gemaakt. Om te zorgen dat elk kind veilig, vrij en vol plezier kan spelen, zijn er diverse speelplaatsen ingericht in verschillende leeftijdscategorieën. Hieronder een kort overzicht over de plannen, deze worden nog verder uitgewerkt:

  • Speelplaatsen in de binnentuinen
  • Speelplaats in de groene straat tussen de blokken
  • Grote speelplaats/-plein in het naastgelegen blok
  • Zeer groot speelveld in het Merwedekanaalpark

De groene speelvelden en -plaatsen zijn toegankelijk voor diveres leeftijden.

Speelplekken op de kaart

De (voorlopige) inrichtingsplannen van de gemeente Utrecht hebben we in beeld gebracht op de interactieve situatiekaart. Hierop kun je ook de speelfuncties in het gebied duidelijk terugvinden: zoals de speelruimte en de diverse speelplaatsen voor kinderen in verschillende leeftijden.

Jouw nieuwe thuis

Zie jij jezelf al in De Nieuwe Defensie wonen? Ontdek het woningaanbod om de woning te vinden die het best bij jou en je wensen past.
Kijk snel en loop jouw toekomstige droomhuis in groen Utrecht niet mis!

Naar de woningen
Wonen, werken én bewegen combineren? Beweegcoördinator Merwede
Wil jij ook hier wonen? Bekijk het woningaanbod