De perfecte plek om wonen én werken te combineren

16 maart '21

Wonen in De Nieuwe Defensie betekent niet alleen duurzaam wonen in rust en dat vlakbij het centrum van Utrecht. In de nieuwe wijk gaat het ook bruisen van activiteit. Het wordt immers een wijk waar je ook perfect werken, ondernemen én sporten kunt combineren. Hier sport je straks in het nieuwe stadspark en werk je bij een van de bedrijven in de buurt, thuis of in je eigen werk- of praktijkruimte. Veel woningen in De Nieuwe Defensie bieden daarvoor namelijk de mogelijkheden. Voor deze ondernemers en werknemers is onlangs een beweegcoördinator Merwede aangewezen om sporten en bewegen te stimuleren.

Beweegcoördinator Merwerde

Het ondernemerscollectief Merwede, Transwijk & co schreef een pitch uit voor een nieuwe beweegcoördinator voor Merwede, waar De Nieuwe Defensie onderdeel van is. Doel is om ondernemers en werknemers in de Merwedekanaalzone aan het sporten en bewegen te krijgen. Een vakjury bestaande uit onder andere lokale (sport)ondernemers en topsporter en Utrechter Jochem Uytdehaage koos de ervaren en enthousiaste Petra Pluimers.

Laagdrempelig bewegingsprogramma

Pluimers heeft de afgelopen jaren succesvol allerlei grootschalige sportactiviteiten in de stad geïnitieerd en begeleid. Voor De Nieuwe Defensie en de Merwedekanaalzone zal Pluimers in samenwerking met lokale sportverenigingen een laagdrempelig (bewegings)programma opstellen, gebaseerd op de behoefte van met name ondernemers en werknemers in de wijk.

Merwedekanaal roeiers

Gezond ondernemers- en werkklimaat

Het aanstellen van een beweegcoördinator is een initiatief van de stichting Ondernemersfonds Merwede & Co. De stichting streeft naar een gezond ondernemers- en werkklimaat in dit nieuwe deel van Utrecht door het financieel ondersteunen van initiatieven. Daarnaast zet het zich in om een lokaal netwerk van (creatieve) ondernemers op te bouwen, die bij elkaar inkopen, elkaar beter leren kennen en kennis uitwisselen.

Meer weten?

Merwede, met daarin De Nieuwe Defensie, krijgt straks dus een goed, gezond en sociaal ondernemersklimaat in beweging. Een prima plek om te wonen, te werken én te ondernemen!

Wil je meer weten over werken en ondernemen in de Merwedekanaalzone? Ga dan naar de website van Ondernemersfonds Merwede & Co.

Stadse rumoer, maar ook wonen in groen? Grandioos groen wonen
Autoluwe wijk? Autoluwe leven in DND