Bestemmingsplan onherroepelijk

15 januari '24

In maart 2022 is een herziening van het bestemmingsplan, waar de wijk De Nieuwe Defensie onderdeel van is, vastgesteld. Daar is destijds beroep tegen ingediend en in december 2023 heeft de Raad van State hier een uitspraak over gedaan. Deze heeft het ingediende beroep niet ontvankelijk verklaard. Dit betekent in het kort dat er nu definitief de mogelijkheid is om 950 woningen te realiseren in De Nieuwe Defensie. Daarmee krijgen meer huishoudens de mogelijkheid een nieuwbouwwoning in deze stadswijk van Utrecht te wonen.

image alt

Meer zekerheid voor vervolgfasen

Het onherroepelijke bestemmingsplan geeft meer zekerheid dat de vervolgfasen van De Nieuwe Defensie gerealiseerd kunnen worden. Zo is er nog kans voor woningzoekenden om in deze wijk op brugloopafstand van het centrum van Utrecht te komen wonen.

Ben jij op dit moment op zoek naar een woning of appartement? De Nieuwe Defensie blok 3A is op dit moment in aanbouw en er zijn nog diverse woningen beschikbaar! Bekijk de actuele beschikbaarheid van de woningen en appartementen op de pagina woningen. Vraag voor een vrij bouwnummer gratis en vrijblijvend een optie aan! Wie weet woon jij met 2 jaar ook in een nieuwbouwwoning met de dynamiek van de stad binnen handbereik.

Meer weten?

Bekijk woningen
Sfeer proeven? Bekijk sfeerbeelden Winterfair
Wanneer wordt 3A opgeleverd? Bekijk opleverprognose