Updates Merwedekanaalzone

26 september '23

De Nieuwe Defensie is onderdeel van de Merwedekanaalzone in Utrecht. Dit gebied verandert de komende jaren van een bedrijventerrein in een levendig, nieuw stukje stad. In dit nieuwsartikel lees je enkele updates die ook van invloed zijn op (toekomstige) kopers en bewoners van De Nieuwe Defensie.

image alt

Werkzaamheden Nelson Mandelabrug

De gemeente Utrecht gaat het beweegbare gedeelte van de Nelson Mandelabrug vervangen in oktober. Op het werkterrein van Villa Jongerius worden de brugdelen in elkaar gezet. Van maandag 9 t/m zaterdag 21 oktober zijn er werkzaamheden aan en onder de brug. In die periode wordt het verkeer omgeleid. Klik voor meer informatie op onderstaande button.

Meer info
image alt

Invoering betaald parkeren DND

Vanaf 1 november 2023 is er betaald parkeren in De Nieuwe Defensie, Wilhelminawerf en Merwede. Dit is van kracht van maandag t/m zaterdag tussen 09.00 en 23.00 uur. Bewoners kunnen bewonerskorting aanvragen bij de gemeente.

Meer informatie over de betreffende straten en tarieven vind je op de website van de gemeente Utrecht.

Website gemeente

Deelauto's in DND

In de ondergrondse parkeergarage van De Nieuwe Defensie hebben de meeste kopers een eigen parkeerplek. Ook voor de (toekomstige) bewoners zonder plek is er nagedacht over mobiliteit. Zo is de eerste deelauto binnen de wijk al beschikbaar en er volgen er nog meer bij de oplevering van de volgende blokken. Dat is dus gratis parkeren en bovendien een duurzaam alternatief!

Meer weten over DND? Nieuws DND
Meer weten over Merwede? Nieuwsbrief Merwede