Bouw De Nieuwe Defensie blok 3A gaat door!

15 mei '23

Goed nieuws in Utrecht. De bouw van de 98 woningen in Blok 3A in De Nieuwe Defensie gaat officieel door. In oktober van dit jaar start de bouw. De kopers hebben persoonlijk bericht ontvangen. Maar ook voor woningzoekenden is dit goed nieuws. Er zijn namelijk ook nog woningen beschikbaar. 

Bouw start in oktober 2023

Met de 98 nieuwbouwwoningen die nu officieel gebouwd gaan worden, is er weer een nieuwe mijlpaal bereikt in De Nieuwe Defensie. De verwachting is dat aannemer ERA Contour B.V. rond oktober 2023 start met de (bouw)werkzaamheden. Tot die tijd is de aannemer druk met alle voorbereidingen voor de bouw. Hierbij valt te denken aan het bestellen van funderingselementen en vloerplaten. De kopersbegeleider van ERA Contour informeert de kopers verder tijdens de bouwperiode. 

image alt

Ook jouw nieuwe thuis?

Hier ontstaat een stadse buurt met rust én reuring, op steenworp afstand van alle voorzieningen, het historische centrum en het station. De woningen zijn geschikt voor een gemengd publiek. Op de locatie aan het Merwedekanaal worden huurwoningen, vrije sector koopwoningen en betaalbare koopwoningen tot de NHG-grens gerealiseerd.


Ben jij nog op zoek naar een koopwoning in deze nieuwe stadswijk? Dan is er goed nieuws! Er zijn nog woningen beschikbaar in De Nieuwe Defensie. Er zijn nog enkele woningen beschikbaar in blok 1B en 2. De verwachte oplevering daarvan is vanaf eind 2023. Daarnaast zijn er ook nog woningen beschikbaar in blok 3A, waarvan dus de bouw naar verwachting in oktober 2023 start.

Bekijk beschikbaarheid
image alt

Start bouw blok 5

Op dinsdag 9 mei is er gestart met de bouw van blok 5 met 143 sociale huurwoningen voor woningcorporatie Woonin. Wethouder Eelco Eerenberg (Ruimtelijke Ontwikkeling, Onderwijs en Volksgezondheid) heeft in aanwezigheid van regiodirecteur Peter van Oeveren van BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Manager Wonen Anemoon van Dijk van Woonin de eerste paal geslagen.

Peter van Oeveren, regiodirecteur BPD: “De samenwerking leidt tot een toename van betaalbare woningen. Wonen moet voor iedereen toegankelijk zijn en blijven, zowel in de stad als daarbuiten. Wij zien het als onze maatschappelijke taak om betaalbare woningen aan te bieden.”

ERA Contour is ook hier de aannemer en zal de komende 2 jaar bezig zijn met de bouw van dit gedeelte van de De Nieuwe Defensie. 

Wanneer is de oplevering? Naar planning
Actuele beschikbaarheid checken? Bekijk de woningen