Nieuws in Merwede

27 december '23

In Merwede, het gebied waar de wijk De Nieuwe Defensie onderdeel van is, zijn er de afgelopen maand weer diverse mijlpalen geweest. In dit nieuwsartikel lees je meer over onder andere de bruggen over het Merwedekanaal, de uitspraak van de Raad van State en de werkzaamheden aan de warmtebuffer van Eneco.

image alt

Uitspraak Raad van State

Op 13 december deed de Raad van State uitspraak en verklaarde het een beroep op het bestemmingsplan niet-ontvankelijk. Daarmee werd het plan voor 350 extra woningen definitief. Dankzij de uitspraak is er zekerheid dat er meer betaalbare woningen in de nieuwbouwwijk De Nieuwe Defensie kunnen worden toegevoegd. Het betreft 100 sociale huurwoningen, 100 middenhuurwoningen en 150 betaalbare koopwoningen.

image alt

Update werkzaamheden Eneco

De warmtebuffer van Eneco die naast De Nieuwe Defensie staat, wordt verduurzaamd en zorgt straks voor minder CO2 uitstoot. De werkzaamheden aan de binnenkant zijn inmiddels helemaal klaar. Nu wordt er gewerkt aan de 2 lagen isolatie. Dit is een weersafhankelijke activiteit, waardoor het door het natte weer van de afgelopen periode langer duurt dan van te voren verwacht. Zodra de buitenplaten en de leiding en kabels zijn aangesloten, kan de warmtebuffer medio 2024 in gebruik genomen worden. 

Wil je meer weten over de warmtebuffer van Eneco?

Naar website Eneco
Wanneer worden de woningen opgeleverd? Naar planning
Wat gebeurt er nog meer in DND? Nieuws