Kopers aan het woord

12 november '21

De Nieuwe Defensie is een mooie mix van woningen én mensen. In dit artikel komen 5 kopers aan het woord en vertellen zij waarom zij kiezen voor De Nieuwe Defensie. Over de ideale ligging, de loopafstand naar het bruisende centrum van Utrecht en een nieuwe levensfase. “We verwachten te gaan wonen in een leuk en levendig wijkje.”

Mix woningen én mensen

Een mooie mix van moderne appartementen, (eengezins)woningen én van… mensen. Dat is De Nieuwe Defensie. Of je nu een appartement zoekt voor jezelf als single ouder, een grote eengezinswoning, of een tuinwoning voor jullie toekomst als ‘empty nesters’. Dit unieke stukje Utrecht biedt woningen voor verschillende woonwensen, huishoudens en levensfasen. Maak kennis met toekomstige bewoners en lees waarom én hoe gaan zij gaan wonen De Nieuwe Defensie!

image alt

Bruisend centrum van Utrecht

Ingeborg (59) en Jeroen (60) uit Oegstgeest hebben een ‘leeg nest’ sinds hun jongste dochter (18) in Utrecht ging studeren. Filosoferend over de toekomst besloten zij te verhuizen naar Utrecht. Ook zoonlief (28) studeerde én woont in de stad en hun oudste dochter (25) woont in Zeist. “Hoe leuk is het om dichter bij de kinderen – en wellicht ooit kleinkinderen – te wonen. En bovendien weer op loop- en fietsafstand van een bruisend stadscentrum. We hebben namelijk mooie herinnering aan de tijd dat we met onze jongste in het hartje van Gent woonden.” In 2023 betrekken zij hun ruime tuinwoning in De Nieuwe Defensie, op brugloopafstand van het centrum. “We kijken er naar uit om de tien culinaire hotspots van Irene uit het DND-Magazine te ontdekken!”

Benieuwd wat Utrecht voor jou te bieden heeft?

Bekijk voorzieningen
image alt

Nieuwe levensfase

Hanneke (55) woont met haar zoon in Eindhoven. Als hij over een jaar gaat studeren, is voor haar hét moment om terug te keren naar Utrecht, waar ze in de jaren '90 al woonde. Haar dochters van 18 en 20 verhuisden eerder dit jaar naar de stad voor hun studie. Hanneke kocht een 3-kamerappartement in De Nieuwe Defensie, dicht bij het station. “Heel fijn, want ik werk door het hele land en reis graag met de trein. Ook lijkt me dat je er leuk contact krijgt met medebewoners, door de binnentuin. En mijn dochters – en misschien m’n zoon als hij ook in Utrecht gaat studeren – kunnen op de fiets langskomen. Ik kijk uit naar deze fijne invulling van een nieuwe levensfase.”

Ben jij nog op zoek naar een woning?

Woningzoeker
image alt

Levendig wijkje

Alex en Marieke (eind 40-ers) wonen in een dorp tussen de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei, maar willen graag terug naar Utrecht als hun dochters klaar zijn met de middelbare school. Dat is ongeveer op het moment dat hun Eengezinswoning XL in De Nieuwe Defensie wordt opgeleverd. Ze kozen voor deze stadswoning om de indeling en de onderhoudsarme buitenruimtes. “Ook is de ligging voor ons ideaal; goed bereikbaar vanaf de snelweg, vlak bij het station, centrum en het kantoor van Alex.” Het stel viel bovendien voor het ontwerp van het unieke project als geheel.

Meer weten over het OV, de uitvalswegen of de fietsvoorzieningen?

Bekijk bereikbaarheid

Ook hier wonen?

Ben je geïnspireerd geraakt door de kopers in De Nieuwe Defensie en heb je ook interesse in een woning in deze nieuwe stadswijk van Utrecht? Op dit moment zijn de eerste 2 fasen in verkoop. Op de pagina woningen zie je de actuele beschikbaarheid. Is een woning vrij? Dan kan je direct gratis en vrijblijvend een optie aanvragen. Klik op het winkelwagentje, vul je gegevens aan en sla deze op. We nemen dan contact met je op. Is een woning onder optie en wil je op de reservelijst geplaatst worden? Ook dan kan je bij het betreffende bouwnummer je gegevens achter laten. Indien de woning vrij komt en je bent de eerst volgende op de lijst, nemen we contact met je op.

Waar staat De Nieuwe Defensie voor? Naar visie DND
Wat is er beschikbaar? Naar de woningen