Kom je even binnen?

17 juni '20

Een nieuwe woning aan het Merwedekanaal in een stadswijk op loopafstand van het centrum van Utrecht. Dat is De Nieuwe Defensie. De woningen moeten nog worden gebouwd, dus het is niet mogelijk om de woningen te bekijken. Toch kunnen wij je een inkijkje geven in het Korporaalskwartier en Admiraalskwartier. Kom je even binnen?

Korporaalskwartier

Het Korporaalskwartier is blok 2.01 en ligt aan de zuidoostkant van De Nieuwe Defensie Blok 2. Er zijn verschillende type woningen in dit blok. De buitenruimtes liggen op het zuidoosten en/of noordwesten. De energie die wordt opgewerkt door de zonnepanelen op het dak van dit blok wordt gebruikt voor de elektra van dit gebouw. Zo zijn de servicekosten van de VvE lager. Hieronder zie je de doorsnede van dit blok en de verschillende woningen.

image alt

Diversen woningen

Benedenwoningen
De naam zegt het al een beetje; deze benedenwoningen vind je op straatniveau, onder de bovenliggende woningen. Op de begane grond kom je binnen en vind je zowel een voor- als achtertuin van circa 15 en 29 m2. De woning heeft circa 153 m2 woonoppervlakte op de begane grond en 1e verdieping. Op -1 is nog voldoende bergruimte.

Appartementen
De 2-kamerappartementen bevinden zich op de 2e verdiepingen en hebben aangrenzende een leefgalerij van bijna 9 m2. 

Bovenwoningen
Op de 3e en 4e verdieping bevinden zich de bovenwoningen. Deze 2-laagse woningen hebben woonoppervlakte van circa 114 m2 en hebben 3 slaapkamers. Met balkons van circa 11 m2 geniet je van de zon, het uitzicht op de groene binnentuin en de rust.

Meer over deze woningen

Admiraalskwartier

Op de kop van De Nieuwe Defensie blok 2 vind je het Admiraalskwartier. Dit Kwartier heeft uitzicht over het Merwedekanaal. De 9 grote woningen in dit blok hebben maar liefst een woonoppervlakte vanaf circa 199 tot 220 m2. Maar, dat is naast wonen ook nog geschikt voor werken aan huis.

image alt

Wonen én werken

Woon-werkwoningen
Allereerst vind je in dit Kwartier de speciale woon-werkwoningen. Deze woningen hebben 3 woonlagen op zowel de begane grond, 1e als 2e verdieping. Heb jij altijd al gedroomd van je eigen bedrijf aan huis? Dan wordt jouw droom hier werkelijkheid, want dat is hier mogelijk! Tijdens het harde werken even pauzeren? Dat doe je 's ochtends in je voortuin op het noordoosten en 's middags in je achtertuin op het zuidwesten. 

Penthouses
Deze 2-laagse woningen liggen op de 3e en 4e verdieping en hebben daarom een fantastisch uitzicht op het kanaal. Met 4 slaapkamers is hier voldoende ruimte voor het hele gezin. Dankzij de royale dakterrassen van circa 38 of 40 m2 geniet je hier volop van het goede leven.

Bekijk alle kenmerken

Locatie Kwartieren

Blok 1A en 2 van De Nieuwe Defensie gaan binnenkort in verkoop. Beide blokken zijn onderverdeeld in kwartieren. Hieronder zie je de situatie van deze fase. Dit zijn 167 koopwoningen in een gebied waar in totaal door BPD Ontwikkeling zo'n 600 tot 800 woningen worden gerealiseerd. 

Heb je al een account? Naar Mijn Eigen Huis
Wordt er ook aan de toekomst gedacht? Bekijk de duurzaamheidsambities