Goed nieuws: bouw gestart blok 3A De Nieuwe Defensie

24 november '23

De bouwactiviteiten op De Nieuwe Defensie zijn in volle gang. De afgelopen maand is de aannemer erg druk geweest met het plaatsen van de damwanden voor blok 3. Deze wanden zijn nodig om het zand en water in de ondergrond op hun plek te houden. Vervolgens werden de heiwerkzaamheden voor blok 3 eerder gestart dan gepland. Hoofduitvoerder Siebe de Vries vertelt er iets meer over.

image alt

Het heiwerk is gestart

Siebe, waarom komen de heistellingen eerder?
"Het inhuren van heistellingen is een soort reizend circus. Als ze klaar zijn op een project, gaan ze meteen door naar een volgend project. Als het tegenzit op een werk, dan start een heistelling op een volgend project later. Een soort domino-effect. Gelukkig zat het deze keer mee! Het ging voorspoedig op een ander werk en zodoende konden ze eerder starten op De Nieuwe Defensie."

image alt

Wanneer gaat de eerste paal voor blok 3 de grond in?
"In eerste instantie stond op de planning dat het heiwerk voor blok 3 half november zou starten. Dit is nu woensdag 8 november jl. geworden. Toen is de eerste heistelling gestart. Totaal gaan er 1170 palen in de grond, waarvan 230 boorpalen."

Hoeveel heistellingen komen er in totaal?
"In totaal zijn er drie stellingen gekomen, waarvan twee prefab heistellingen en één boorstelling. De eerste prefab heistelling is zoals gezegd 8 november gestart, de tweede is gestart in de week van 20 november jl. De boorstelling is op vrijdag 10 november jl. begonnen."

image alt

Nog diverse woningen beschikbaar

Ben jij nog op zoek naar een koopwoning in deze nieuwe stadswijk van Utrecht waarvan de bouw al is gestart? Dan is er goed nieuws! In blok 3A zijn er nog woningen en appartementen in verschillende groottes beschikbaar. Je kunt bijvoorbeeld nog kiezen voor een 2-kamer appartement of voor een appartement L, XL of XXL. Ook zijn er nog enkele tuinwoningen, eengezinswoningen en 2-laagse benedenwoningen te koop. Je kunt direct een optie nemen op één van de vrije bouwnummers. 

Bekijk het aanbod
Wat is de opleveringsplanning? Planning De Nieuwe Defensie
Wellke woning past bij jou? Woningen bekijken