Een nieuw stadskwartier in Utrecht je stad

19 maart '20

Met De Nieuwe Defensie schrijven we mee aan een nieuw hoofdstuk in de stadsgeschiedenis. Deze nieuwbouwwijk naast Villa Jongerius wordt gebouwd volgens de principes van gezond stedelijk wonen. Benieuwd naar het nieuwbouwplan? We vertellen je er graag meer over.

image alt

Gezond stedelijk wonen

De gezonde stad, ook bekend als 'healthy urban living', verbindt de drukte en bedrijvigheid met rust en recreatie. Het stadskwartier is groen, voorzien van binnentuinen en een nieuw park om de hoek, en nodigt bewoners uit om buiten te zijn. Je bent welkom om de middag in de hoven en binnentuinen door te brengen met je kinderen, aan de oevers van het Merwedekanaal je verjaardagspicknick te houden of een avondwandeling te maken en naar de roeiers te kijken.

Lees meer over de visie op het plan
image alt

Het woningaanbod

In totaal bouwen we zo'n 600 woningen in De Nieuwe Defensie. Daarvan gaan de eerste 167 woningen tegen de zomer van 2020 in verkoop, in Fase 1A en 2. Het woningaanbod is divers, net als de mix aan mensen die er straks wonen. Er komen bijvoorbeeld stadswoningen van 3 woonlagen, en kleine en grote appartementen. Allemaal verbonden door groene binnentuinen en straten. 

Bekijk de planning voor dit project
image alt

De Nieuwe Defensie?

Het nieuwe stadskwartier bouwen we op het voormalig Defensieterrein, dat gunstig gelegen was aan het Merwedekanaal. Om dit stukje geschiedenis in ere te houden, hebben we het project De Nieuwe Defensie genoemd. Voor het logo lieten we ons inspireren door het stedenbouwkundig plan, de nabijheid van het Merwedekanaal en het groene karakter van de woningen.

  Leer Utrecht kennen
  Welke voorzieningen zijn er?