Een kijkje in de stadskwartieren van De Nieuwe Defensie

15 april '20

Ze zijn bekend: de 167 koopwoningen en 13 kwartieren in De Nieuwe Defensie. Ga je voor uitzicht op het Merwedekanaal vanuit het Kapiteinskwartier? Of ben je liever omringd door groen in het Majoorskwartier? We nemen je graag mee voor een kijkje in Fase 1A en 2.

Bekijk het aanbod
image alt

Inkwartieren: een knipoog naar Defensie

In Fase 1A en 2 bouwen we straks 167 koopwoningen en 80 sociale huurwoningen. Om je een idee te geven van de ligging en het uitzicht van alle woningen, hebben we het nieuwbouwplan opgedeeld in 13 stadskwartieren. Elk kwartier verwijst naar een rang uit Defensie: ter land, ter zee en ter lucht. We bouwen deze woningen op het voormalig Defensieterrein. Met deze namen houden we een stukje Utregse geschiedenis in ere.

De Marine

Zo hebben we de kwartieren die uitkijken op het water vernoemd naar rangen uit de Marine: kapitein, admiraal, commandeur, matroos en luitenant.

De Landmacht

De stadskwartieren die uitkijken op de wijk, hebben we rangen uit de Landmacht meegegeven: korporaal, soldaat, wachtmeester en kolonel.

De Luchtmacht

Kwartieren die los in het plan staan of die hoger gelegen zijn, zijn vernoemd naar rangen uit de Luchtmacht: majoor, generaal, vaandrig en sergeant.

image alt

Koopwoningen in 6 soorten en maten

Elk stadskwartier is uniek en bestaat uit minimaal 1 en maximaal 3 woningsoorten. Per kwartier kun je in de beschrijving lezen wat voor woningen zijn gepland in dat gebouw. Over het hele plan genomen zijn er woningen in 6 soorten en maten:

  • Eengezinswoningen: zonder beneden- of bovenburen en met 3 of 4 woonlagen.
  • Woon-werkwoningen: drielaagse woningen op de begane grond tot de 2e verdieping van het gebouw, met extra ruimte om een werkruimte in te richten.
  • Benedenwoningen: tweelaagse woningen op de begane grond en de 1e verdieping van het gebouw.
  • Bovenwoningen: tweelaagse woningen op de 3e en 4e verdieping van het gebouw, zonder bovenburen.
  • Appartementen: eenlaagse woningen, meestal bereikbaar vanuit de galerij tussen de 1e en 4e verdieping van het gebouw.
  • Penthouses: riante, eenlaagse appartementen op de 5e verdieping en hoger, met een uniek uitzicht.

Wat is jouw favoriete woning?

Wordt het een eengezinswoning in het Majoorskwartier of ga je toch voor een bovenwoning met dakterras in het Korporaalskwartier?

Maak een Mijn Eigen Huis account aan, bekijk het woningaanbod en sla jouw favoriete kwartieren op door op het hartje linksboven in de afbeelding te klikken. Je ontvangt steeds gerichtere informatie over de woningen en je hoort van ons wanneer de verkoop start.

Een account aanmaken is niet alleen handig, maar ook een must als je straks echt in De Nieuwe Defensie wilt gaan wonen.

Bekijk het woningaanbod
  Meer over Mijn Eigen Huis
  Wat is de planning?