Heiwerkzaamheden bijna voltooid

28 mei '21

Op de locatie van De Nieuwe Defensie aan het Merwedekanaal zijn de heiwerkzaamheden bijna voltooid. In totaal zijn er zo'n 870 heipalen geslagen en de laatste palen worden in de week van 31 mei geslagen. Daarna gaat de bouw 'de lucht in'. 

Na 6 weken heien bijna klaar

Op maandag 19 april begon de heiploeg van aannemer ERA contour met de heiwerkzaamheden voor De Nieuwe Defensie. In totaal zijn er zo'n 870 palen geslagen en in de week van 31 mei gaan de laatste 112 palen de grond in. Daarmee komt er een einde aan 7 weken reuring en komt er straks weer wat meer rust voor de omwonenden. 

Heien én boren

Op de bouwlocatie waar De Nieuwe Defensie komende jaren steeds verder uitgroeit tot een groene stadwijk wordt zowel geheid als geboord. Dat zit als volgt. De omliggende bebouwing ligt verder dan 50 meter verwijderd van de bouwplaats, waardoor er geheid kan worden. Uitzondering daarop is het historische pand van onze buren Villa Jongerius. Daaromheen zijn de palen geboord. De kwaliteit van hei- en boorpalen doet niet voor elkaar onder, ze dragen allebei de constructie van het gebouw. Boorpalen zijn alleen stiller en dus fijner voor de buurt, terwijl heipalen goedkoper zijn, waardoor de bouw niet onnodig duur wordt voor de kopers. In dit nieuwbouwproject is er dus een combinatie van beide.

De lucht in

Nu de heiwerkzaamheden er bijna opzitten, gaat de bouw 'de lucht in'. Blok 1 heeft inmiddels al de 1e verdieping bereikt en de andere blokken volgen daarna. De wanden worden gezet en de verdiepingsvloeren worden gestort. En zo werkt de aannemer in een treintje door naar het hoogste punt.

Wanneer worden de woningen opgeleverd? Bekijk de planning
Wil jij hier ook wonen? Bekijk de beschikbaarheid