5 voordelen van het wonen in een appartement

24 september '20

Je sleutels liggen nog op zolder wanneer je op het punt staat te vertrekken. Geen zin in die grote schoonmaak op je vrije dag? Zomaar wat situaties waar je niet op zit te wachten. In de appartementen van De Nieuwe Defensie in Utrecht heb je daar geen last van. Waarom kies je nog meer voor een appartement? Wij vertellen je de 5 voordelen.

1: Wel kijken, maar niet bekeken worden

Woon je in een appartement of bovenwoning dan heb je het voordeel dat je kan genieten van de gezellige drukte op straat of de groene binnentuin, zonder dat er iemand op je bord kijkt wanneer jij geniet van je maaltijd. De appartementen bevinden zich niet op de begane grond, maar op de verdieping waardoor je vanaf enige hoogte naar buiten kan kijken zonder inkijk in je huis te hebben. Je behoudt contact met de straat, zonder dat je privacy er onder lijdt. En je hebt ook nog eens een mooi uitzicht. Wat wil je nog meer?

2: De Nieuwe Defensie wordt hart van de wijk

Een ander voordeel van een appartementengebouw is vaak de locatie. Zeker in het geval van De Nieuwe Defensie dat het hart van de wijk wordt. Op loopafstand van Utrecht centrum, Utrecht centraal en naast het iconische Villa Jongerius. Je loopt zo even naar restaurant De Pomp voor een kop koffie op het terras of een cappuccino to-go. In een paar minuten wandel je langs het water waar je straks kan suppen, kanoën of gewoon lekker in de zon kan zitten aan het Merwedekanaal. Ideaal toch?

3: Zuinig wonen door minder energieverbruik

Wil je het liefst zo zuinig mogelijk wonen? Dat is zeker een voordeel aan een appartement! Je hebt vaak minder oppervlakte om op te moeten warmen dan een woning met meerdere verdiepingen. En zeker als jouw appartement wordt omringd door andere appartementen, hoef je vaak minder te 'stoken'. In een nieuwbouw appartement als in De Nieuwe Defensie wordt van te voren al rekening gehouden met duurzaam wonen en energiezuinige bouw. Wonen in een appartement is op deze manier vaak veel goedkoper. Je hoeft immers minder kosten te maken voor de energievoorzieningen! Zeker op lange termijn ga je dat verschil merken in je portemonnee.

4: Sneller schoon en minder onderhoud

Wat dacht je van het voordeel van alles op één verdieping met schoonmaken? Geen gesjouw met stofzuigers en emmers. Muziekje aan en je vliegt door de woning! In een mum van tijd is het schoon en opgeruimd. Is dat geen heerlijk idee? Want laten we eerlijk zijn: er worden maar weinig mensen echt blij van al het poetswerk dat je steeds maar bij moet houden op je vrije dag. Hoe minder, hoe beter wat ons betreft. En in dezelfde lijn van schoonmaken, ligt het onderhoud. Je woont in een nieuwbouwwoning, dus de eerste jaren heb je er geen omkijken naar. Daarna regelt de VvE het onderhoud - waar je maandelijks voor spaart middels je servicekosten -,  ideaal toch?

5: Een gevoel van veiligheid

Met wonen in een appartement kies je voor wonen met meerdere mensen in één gebouw. Het is makkelijker om contact te maken met andere bewoners, omdat je wellicht de galerij met elkaar deelt, maar ook in de lift en het trappenhuis kom je andere bewoners tegen. Een beetje sociale controle helpt bij het gevoel van veilig wonen. Daarnaast woon je niet op de begane grond. Zo maak je het inbrekers vrijwel onmogelijk om jouw woning te bereiken. Uiteraard is hier nooit een garantie op. Maar het is toch een stuk minder aantrekkelijk voor inbrekers om de hoogte in te gaan of om bijvoorbeeld met de spullen over een galerij te moeten lopen, waar jouw buren een oogje in het zeil houden.

Levensloopbestendig bovendien!

Alle voordelen samen maken deze appartementen trouwens uitermate geschikt om levensloopbestendig te wonen. Dichtbij de voorzieningen, veilig, gelijkvloers, makkelijk schoon te maken, geen tot weinig onderhoud, hier kan je zorgeloos oud worden!