Een nieuw hoofdstuk

De droom van de Domstad

Er is een nieuw hoofdstuk aangebroken in jouw droom van de Domstad. Op brugloopafstand van de binnenstad van Utrecht en langs het water van het Merwedekanaal daar ontstaat De Nieuwe Defensie. Een nieuwe stadswijk ontstaat hier met groene binnentuinen en park, naast het historische Villa Jongerius. Na de succesvolle verkoop van blok 1A (uitverkocht), blok 1B (bijna uitverkocht) en blok 2 (bijna uitverkocht) is het tijd voor de nieuwe fase. In blok 3A zijn nu 98 nieuwbouwwoningen in verkoop. 

Sta jij open voor de droom van de Domstad?

image alt

Geef nu je voorkeuren door

Met De Nieuwe Defensie smelt de binnenstad met de buitenwijken. De komende jaren ontstaat hier een groene stadswijk waar je woont tussen rust en reuring. Met zo'n 800 tot 950 nieuwbouwwoningen kan je je voorstellen dat de komende jaren hier gefaseerd de stad wordt uitgebreid. In de wijk komen zowel koop als huurwoningen, van appartementen tot eengezinswoningen met tuin. Op deze website vind je de koopwoningen die worden gerealiseerd door BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling. 

Blok 3A is nu in verkoop. Alle informatie over de appartementen en de woningen en de actuele beschikbaarheid vind je op de pagina woningen. Daar kan je bij jouw favoriete woning je voorkeuren doorgeven en je gegevens aanvullen. Is er een woning vrij? Dan geldt "wie het eerste komt, wie het eerste maalt".

Naar de woningen
image alt

Woningzoeker

Ben jij nog op zoek naar jouw droomwoning? Dankzij de woningzoeker van De Nieuwe Defensie wordt jouw zoektocht iets makkelijker gemaakt. Bekijk de diverse woonblokken vanuit een vogelvlucht, vul jouw wensen aan in de filtering en bekijk welke blokken voor jou in aanmerking komen. Elk blok dat (bijna) in verkoop is kan je individueel aanklikken om meer te weten over de woningen. Zo komt jouw droom van de Domstad weer een stapje dichterbij. 

Vind jouw woning

Hoe kom ik in aanmerking?

Nu de verkoop is gestart, kan je je voorkeuren doorgeven om in aanmerking te komen voor een woning. De toewijzing vanuit de reguliere inschrijving is inmiddels geweest en de kandidaten hebben bericht ontvangen of zij een optie hebben toegewezen gekregen.

Op de pagina woningen zie je de actuele beschikbaarheid. Voor woningen die onder optie staan, kun je je aanmelden voor de reservelijst. Is een woning vrij? Dan kun je direct een optie aanvragen. Voor deze woningen geldt: wie het eerste komt, wie het eerste maalt.

Wil je meer lezen over het verkoopproces?

Naar woning kopen
Sfeer proeven? Bekijk het magazine
Meer weten over DND? Naar het nieuws