Een nieuw hoofdstuk

De droom van de Domstad

Er is een nieuw hoofdstuk aangebroken in jouw droom van de Domstad. Op brugloopafstand van de binnenstad van Utrecht en langs het water van het Merwedekanaal daar ontstaat De Nieuwe Defensie. Een nieuwe stadswijk ontstaat hier met groene binnentuinen en park, naast het historische Villa Jongerius. Na de succesvolle verkoop van blok 1A (uitverkocht), blok 1B (uitverkocht) en blok 2 (uitverkocht) is het tijd voor de nieuwe fase. In blok 3A zijn nu 98 nieuwbouwwoningen in verkoop. 

Sta jij open voor de droom van de Domstad?

image alt

Oplevering in 2e kwartaal 2026

Met De Nieuwe Defensie smelt de binnenstad met de buitenwijken. De komende jaren ontstaat hier een groene stadswijk waar je woont tussen rust en reuring. Met zo'n 800 tot 950 nieuwbouwwoningen kan je je voorstellen dat de komende jaren hier gefaseerd de stad wordt uitgebreid. In de wijk komen zowel koop als huurwoningen, van appartementen tot eengezinswoningen met tuin. Op deze website vind je de koopwoningen die worden gerealiseerd door BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling. 

Blok 3A is nu in verkoop en de bouw is inmiddels in volle gang. Naar verwachting worden de woningen en appartementen in het 2e kwartaal van 2026 opgeleverd. Alle informatie en de actuele beschikbaarheid vind je op de pagina woningen. Daar kan je bij jouw favoriete woning je voorkeuren doorgeven en je gegevens aanvullen. Er zijn nog verschillende woningen en appartementen vrij. Is jouw droomwoning vrij? Dan geldt "wie het eerste komt, wie het eerste maalt".

Naar de woningen
image alt

Bezichtigen op afspraak mogelijk

Voordat je een nieuwe woning koopt, wil je natuurlijk eerst het gevoel hebben dat je je daar thuis kunt voelen. Bij bestaande woningen doe je dat door te bezichtigen. Bij nieuwbouw is dat normaal gesproken onmogelijk, omdat de woningen nog gebouwd moeten worden. 

Gelukkig is er een modelwoning in De Nieuwe Defensie blok 2! Deze woning komt ook voor in blok 3A. Hier kan je een bezichtiging inplannen met de makelaar. Zo kan je de woning van binnen bekijken en een idee krijgen hoe deze er straks voor misschien wel jouw nieuwe woning eruit komt te zien. Bekijk via onderstaande button hoe jij je persoonlijke bezichtiging inplant.

Lees verder

Hoe kom ik in aanmerking?

Op de pagina woningen zie je de actuele beschikbaarheid. Voor woningen die onder optie staan, kun je je aanmelden voor de reservelijst. Is een woning vrij? Dan kun je direct een optie aanvragen. Voor deze woningen geldt: wie het eerste komt, wie het eerste maalt.

Sfeer proeven? Bekijk het magazine
Meer weten over DND? Naar het nieuws