Een nieuw hoofdstuk

De droom van de Domstad

Er is een nieuw hoofdstuk aangebroken in jouw droom van de Domstad. Op brugloopafstand van de binnenstad van Utrecht en langs het water van het Merwedekanaal daar ontstaat De Nieuwe Defensie. Een nieuwe stadswijk ontstaat hier met groene binnentuinen en park, naast het historische Villa Jongerius. Na de succesvolle verkoop van blok 1A (uitverkocht), blok 1B (bijna uitverkocht) en blok 2 (bijna uitverkocht) is het tijd voor de nieuwe fase. In blok 3A gaan binnenkort 98 nieuwbouw woningen in verkoop. 

Sta jij open voor de droom van de Domstad?

image alt

Aanmelden voor nieuwsbrief

Met De Nieuwe Defensie smelt de binnenstad met de buitenwijken. De komende jaren ontstaat hier een groene stadswijk waar je woont tussen rust en reuring. Met zo'n 800 tot 950 nieuwbouwwoningen kan je je voorstellen dat de komende jaren hier gefaseerd de stad wordt uitgebreid. In de wijk komen zowel koop als huurwoningen, van appartementen tot eengezinswoningen met tuin. Op deze website vind je de koopwoningen die worden gerealiseerd door BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling. 

Blok 3A gaat binnenkort in verkoop. De komende periode is er steeds meer informatie beschikbaar over de woningen. Abonneer je op de nieuwsbrief van deze fase om als eerste op de hoogte te blijven. Ga naar de pagina woningen, bekijk jouw favoriete woning en vul je NAW-gegevens in. Zo blijf jij op de hoogte. Wie weet woon jij straks in de droom van de Domstad!

Naar de woningen
image alt

Woningzoeker

Ben jij nog op zoek naar jouw droomwoning? Dankzij de woningzoeker van De Nieuwe Defensie wordt jouw zoektocht iets makkelijker gemaakt. Bekijk de diverse woonblokken vanuit een vogelvlucht, vul jouw wensen aan in de filtering en bekijk welke blokken voor jou in aanmerking komen. Elk blok dat (bijna) in verkoop is kan je individueel aanklikken om meer te weten over de woningen. Zo komt jouw droom van de Domstad weer een stapje dichterbij. 

Vind jouw woning

Hoe kom ik in aanmerking?

Zoals hierboven al genoemd, kan je je abonneren op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen. Je ontvangt dan ook als eerste een mail zodra de verkoop is gestart. Pas als de verkoop is gestart, kan je je voorkeuren doorgeven om in aanmerking te komen voor een woning. Dat doe je in je Mijn Eigen Huis account. Zijn de woningen in verkoop? Dan zijn er 2 mogelijkheden om in aanmerking te komen.

Tijdens inschrijfperiode
Is de reguliere inschrijfperiode geopend? Dan kan je je voorkeuren doorgeven in je account. Iedereen die zich tijdens de inschrijfperiode inschrijft, maakt kans op een woning. Na de inschrijfperiode worden de woningen toegewezen. Er zijn meer kandidaten dan woningen en daarom wordt er geloot door de notaris. Zo heeft iedereen een eerlijke kans.

Na inschrijfperiode
Na de inschrijfperiode wordt de lotingslijst van de notaris gehanteerd voor de woningen. Op de pagina woningen zie je de actuele beschikbaarheid. Is een woning vrij? Dan kan je daar direct een optie aanvragen. Is een woning onder optie? Dan kan je jezelf op de reservelijst plaatsen.

Wil je meer lezen over het verkoopproces?

Naar woning kopen
Sfeer proeven? Bekijk het magazine
Meer weten over DND? Naar het nieuws